Ultimele

Pui cu pere

Retetele tale » Pui cu pere
pui cu pere - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - roast-duck-3698787_1920

Iata o reteta delicioasa si foarte aspectuoasa: pui cu pere.

Ingrediente Pui cu pere

(6 portii)

6 fileuri piept de pui dezosat / pulpe

2 lingurite de piper negru macinat

Sare dupa gust

1/2 cana faina

o lingurita de unt

2 lingurite de ulei

Pentru asezonare Pui cu pere

O ceapa tocata fin

O lingura de ghimbir tocat

O cana de supa de pui

2 pere proaspete sau din compot

8-10 masline negre

Mod de preparare Pui cu pere

Se asezoneaza pieptul de pui cu ghimbirul tocat, piperul negru macinat si sarea. Se presara faina pe o farfurie mai mare si se pun fileurile de pui in aceasta, acoperindu-se pe fiecare parte cu faina. Se indeparteaza faina in exces.

Intr-o cratita de dimensiune medie si adanca se pune uleiul si untul. Dupa ce se incinge putin uleiul se introduc fileurile de pui. Acestea se tin pe foc pana se rumenesc pe ambele parti, la foc mediu. Se scot apoi pe o farfurie separat. In aceeasi oala, mai adaugam putin ulei si ceapa tocata. Aceasta se prajeste cateva minute pana devine translucida. Se adauga ghimbirul tocat si se gateste pana cand devine moale. Se adauga supa de pui si cand incepe sa fiarba se adauga perele si se tin pe foc pana cand sosul obtinut se ingroasa.

Se pun fileurile rumenite in sos, se acopera cratita cu capacul si se mai gatesc pentru inca doua minute la foc mediu. Se aseaza apoi fileurile de pui pe farfurie si se toarna sosul ramas peste el. Se poate servi si cu garnitura de morcovi tineri sau alte legume fierte.

Incearca si aceasta reteta video

foto: Pixabay.com

Data articol: noiembrie 18, 2022