I-a spus bunicii ca a inselat-o sotul. Ce a sfatuit-o bunica sa faca iti poate schimba viata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

I-a spus bunicii ca a inselat-o sotul. Ce a sfatuit-o bunica sa faca iti poate schimba viata

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » I-a spus bunicii ca a inselat-o sotul. Ce a sfatuit-o bunica sa faca iti poate schimba viata
bunica - nunta - mireasa - sfatulparintilor.ro - pxiabay_com - bride-663206_1920

Povestea de mai jos te va face sa vezi altfel viata si sa iti dai seama ca puterea sta in tine.

 

O femeie tanara i-a marturisit bunicii sale ca sotul o insala, ca nu isi mai revine din soc si ca nu stie ce sa mai faca. Ca era atat de suparata incat a obosit sa mai lupte pentru viata.

Ascultandu-i povestea, bunica a luat-o de mana si a dus-o la bucatarie. A umplut trei vase cu apa si le-a pus la foc. Au asteptat sa fiarba apa, apoi a pus in cate o oala morcovi, oua, si boabe de cafea. Dupa 20 de minute a oprit focul. A scos ouale, morcovii si a strecurat cafeaua, apoi si-a pus nepoata sa spuna ce vede.

 

“Morcovi, oua si cafea!”, raspunse tanara nedumirita. Bunica a rugat-o sa atinga morcovii, iar femeia a spus ca sunt moi. Apoi bunica a pus-o sa ia un ou si sa-l sparga. Tanara a spart coaja de ou si inauntru a descoperit oul fiert tare. Apoi bunica a rugat-o sa guste cafeaua. Nepoata a zambit si s-a bucurat de aroma bauturii.

 

“Tot n-am inteles ce inseamna asta, bunico!”. “Toate aceste obiecte au infruntat aceeasi problema – apa fiarta. Dar fiecare a reactionat diferit. Morcovii tari si greu de rupt, s-au inmuiat si au devenit fragili. Oul s-a intarit cand a fiert. Boabele de cafea, insa, nici nu s-au inmuiat, nici nu s-au intarit. In schimb, au schimbat apa! Tu ce alegi sa fii? Morcov, ou sau bob de cafea?”.

 

 

Sursa: musingsofapoeticsoul.com

Foto: pixabay.com

 

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 01/05/2017