Cum sa previi infidelitatea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa previi infidelitatea

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Cum sa previi infidelitatea

Rezultatele studiilor privind infidelitatea sunt extrem de diverse. Cand cercetatorii au intrebat barbati si femei daca si-au inselat vreodata partenerul, barbatii au avut tendinta sa se laude cu presupusele lor infidelitati. In schimb, femeile minimalizeaza, mint si isi ascund infidelitatile. Antropologul social Helen Fisher spune ca femeile au motive foarte solide pentru a face asta: in mod traditional, ele au avut de suferit mult mai mult decat barbatii atunci cand infidelitatile lor au fost scoase la iveala: ele risca sa-si piarda copiii, sprijinul financiar si chiar risca sa devina victime ale violentei conjugale.

 

Statisticile citate de Shine arata ca aproape jumatate dintre persoanele aflate in relatii stabile, de lunga durata, isi inseala la un moment dat partenerul. Si nu mai putin de 98% dintre oameni au fantezii sexuale cu alte persoane decat jumatatea lor. Iar epoca Facebook-ului, chat-urilor si a altor sisteme de comunicare online faciliteaza mai mult ca oricand punerea in practica a acestor fantezii, fie la nivel virtual, fie in realitate.

 

Interesant e ca oamenii rareori isi parasesc sotul / sotia pentru persoana cu care il/o inseala. Iar 75% dintre cei care o fac ajung sa divorteze de persoana pentru care si-au destramat prima familie. Specialistii spun ca aceasta rata ridicata de divorturi e cauzata de lipsa de incredere intre partenerii din nou-formatul cuplu – e greu sa ai incredere intr-o persoana care si-a inselat deja un partener de lunga durata, chiar daca l-a inselat cu tine.

 

Asadar, daca relatiile extraconjugale nu functioneaza, de fapt, de ce mai apar si cum pot fi ele prevenite?

 

Contrar opiniei generale, relatiile adulterine nu se intampla intotdeauna cand oamenii sunt nefericiti in relatiile lor existente. Terapeutul Steve Stosny spune ca 80% dintre infidelitati au loc pentru ca “se iveste ocazia”! Daca observatiile sale sunt adevarate, atunci nu conteaza cat de des faci sex cu partenerul de viata sau daca duci sau nu gunoiul, casnicia ta e oricum supusa riscului. Sa indepartezi din viata voastra prietenii de sex opus sau sa ii limitezi omului iubit accesul la internet nu sunt solutii viabile.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 20/06/2014