Descopera efectele indiferentei asupra unei relatii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Descopera efectele indiferentei asupra unei relatii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Descopera efectele indiferentei asupra unei relatii
efectele indiferentei asupra unei relatii

Cercetarile arata ca cei mici prefera sa se tipe la ei decat sa fie ignorati. Cand prizonierii sunt pedepsiti, sunt pusi in izolare, fiind cea mai dura pedeapsa cu putinta – dupa abuzul fizic. Asemenea, indiferenta si ruperea cailor comunicarii este o forma de pedeapsa, o metoda prin care incerci sa iti manipulezi partenerul, sau alte persoane, astfel incat sa faca ce vrei tu.

II tratezi pe cei din jurul tau cu indiferenta cand esti reticent comunicarii cu ei, iti inchizi inima si mintea si refuzi sa interactionezi cu ei sau sa le iei in considerare prezenta. Te comporti de parca ar fi invizibili, nu le raspunzi deloc sau le dai un raspuns foarte scurt si impersonal. Tu crezi ca astfel le vei transmite mesajul ca te-au dezamagit sau suparat. Consideri ca ti-au gresit cu ceva si merita sa fie pedepsiti, nu mai merita „dragostea” si atentia ta.

Ceea ce le iei tu, nu este de fapt dragostea, din moment ce dragostea este neconditionala.

Tu le iei defapt aprecierea pe care le-o purtai si, pentru unii oameni care necesita mereu confirmarea si aprecierea lucrurilor pe care le fac, aceasta este o forma puternica de control.

S-ar putea ca la inceput sa functioneze, dar pe termen lung sunt consecinte negative semnificative ce preced aceasta ignorare. Desi partenerul tau pare ca se da peste cap sa te multumeasca si sa incerce sa se apropie de tine, faptul ca te-ai indepartat asa drastic ii va genera sentimente de suferinta si tristete, care pot duce la finalul relatiei voastre. Ceea ce da roade pe moment s-ar putea sa duca exact la ce nu iti doresti pe termen lung.

Ce sentimente te incearca atunci cand partenerul tau devine mai rece si distant cu tine?

·         Incepi sa crezi ca ai facut ceva gresit.

·         Ai un sentiment de singuratate si tristete ce pare de nesuportat.

·         Te simti abandonat.

·         Esti nelinistit si speriat.

Daca macar una din variantele de mai sus ti se potriveste, inseamna ca inconsient te-ai lasat pe mainile partenerului pe care l-ai lasat responsabil de persoana ta. Aceasta greseala face ca indiferenta sau ignorarea la care te supune partenerul, sa te controleze.

Citeste si: 9 intrebari pe care sa ti le pui inainte sa rupi o relatie

Daca ai fi avut tu grija de tine si ai fi 100% responsabil de sentimentele tale…

1. Ar trebui sa iti spui tie: „Partenerul meu prefera sa ma pedepseasca pe mine decat sa isi asume responsabilitatea pentru sentimentele lui/ei. Indiferent de ce am facut sau nu am facut si lui/ei ii displace, eu nu sunt responsabil pentru felul in care el/ea se comporta in legatura cu asta, si nu am niciun control asupra lui/ei.”

2. Ar trebui sa te imbarbatezi tu pe tine si sa fii constient de faptul ca esti o persoana buna care merita dragoste si atentie.

3. Ar trebui sa te indepartezi de energia engativa a partenerului, sa iesi la o plimbare, sa citesti o carte, sa suni un prieten sau sa faci orice altceva te face fericit.

4. Ar trebui sa ai sufletul deschis, sa nu iti judegi partenerul sau sa ii porti pica, astfel incat atunci cand partenerul va trece peste aceste momente tu sa nu fii suparat. Nu iti vei pedepsi partenerul pentru ca a incercat sa te pedepseasca. Trebuie doar sa ii arati ca pedeapsa  nu a avut niciun efect si nu o va mai folosi de aici incolo.

5. Ar trebui sa iti imbratisezi sentimentele de suferinta si singuratate cu compasiune, si sa incerci sa iti dovedesti ca nu e cazul sa te simti asa.

Cand vei ajunge sa te respecti si sa ai grija de tine, altii nu vor mai folosi indiferenta cu tine deoarece nu va mai da roade.

Nu rata nici: Ce trebuie sa stie un barbat ca sa faca fericita o femeie

Imagine de Szilárd Szabó de la Pixabay

Data articol: 09/12/2021