10 lucruri pe care barbatii le pot face pentru a avea o casnicie fericita - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 lucruri pe care barbatii le pot face pentru a avea o casnicie fericita

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 10 lucruri pe care barbatii le pot face pentru a avea o casnicie fericita

Stim ca atunci cand te-ai insurat n-ai cumparat un manual explicit care sa-ti detalieze cum sa fii sotul ideal. Singura informatie pe care ai detinut-o la momentul respectiv a fost despre cum se descurcau mama si tatal tau in casnicia lor. De acolo ai retinut unele lucruri bune, altele mai putin bune. Insa oricata informatie ai tinut minte, tot nu e suficienta, se pare, pentru a rezolva toate dilemele casniciei tale.

 

 

Iata 10 lucruri pe care stim ca ti-ai fi dorit sa ti le spuna cineva inainte de a face marele pas spre altar:

 

1. Incurajeaza-ti mereu sotia

Stii care sunt visele sotiei tale? Stii ce-si doreste? Asa ar trebui… Si are mare nevoie de sprijinul tau in acest sens. Si nici nu vrea sa fie tratata ca un membru de mana a doua in familie. Cand iti spune ce viseaza sau ce-si doreste sa faca, sustine-o si incurajeaza-o. Altfel se va indeparta de tine, incetul cu incetul. Si nu-ti doresti asta.

 

2. Fii capul familiei

Sotia ta are nevoie sa stie ca esti capul familiei si ca se poata baza pe tine. Daca ea nu va simti ca esti suficient de puternic pentru asta, o sa incerce sa-ti ia locul, fiindca familia are nevoie de un lider. Si s-ar putea sa nu-ti placa si sa duca la situatii delicate intre voi.

 

3. Nu te mai uita la filme/reviste porno

De fapt, nu faci decat sa introduci un tert in relatia voastra. Sigur ca o sa gandesti ca nu e vorba decat despre fictiune. Insa se poate intampla ca atunci cand esti in intimitate cu sotia, imaginile respective sa te urmareasca. Si inclusiv sotia ta se poate gandi ca in momentele respective e foarte posibil ca tu sa te gandesti la acele imagini. Poronografia te distrage de la viata intima reala. Deci, renunta si implica-te mai mult in intimitatea pe care o ai exclusiv cu sotia.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 17/12/2014