Unde este umbrela ta cea rosie? De citit in cuplu! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Unde este umbrela ta cea rosie? De citit in cuplu!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Unde este umbrela ta cea rosie? De citit in cuplu!
Unde este umbrela ta cea rosie

El era un tanar studios si serios, ea – o fata frumoasa si desteapta. Se iubeau. Inainte sa plece in armata, el vru sa-i faca un dar, ceva care sa ii aminteasca de iubirea lui. Trebuia insa sa tina seama de anumite restrictii financiare, intrucat deja cheltuise mult cu cartile pentru facultate.

Strabatu diverse buticuri si marile magazine.

Dupa o multime de ocheade prin toate acestea, se hotari. Cumpara o imensa umbrela de un rosu aprins.

Sub acea umbrela isi luara cei doi tineri pentru prima data ramas bun, fagaduindu-si iubire vesnica si hotarand sa se casatoreasca. Lungile plimbari in doi sub ploaia de primavara in care isi faceau planuri de viitor si se gandeau ce bine ar fi sa aiba doi copii si sa reuseasca sa le ofere tot ce si-ar putea dori, erau insotite de tacuta lor umbrela rosie care ii ferea de stropii de ploaie si le veghea visele.

Apoi veni primul copil, o minune de baietel, pe care il plimbau impreuna prin parc si il ingrijeau cu infinita dragoste in doi. Iar cand afara ploua, se strangeau unul in celalalt sub umbrela rosie si isi plimbau odorul in aer curat de toamna aurie. Trecura anii, veni si al doilea copil, incet incet aparura o multime de griji, cateva conflicte, plictiseala, tacerile prea indelungate. Au reusit sa adune ceva bani, suficient cat sa se mute intr-o casa noua, cu curte, flori, terasa si loc de joaca pentru copii.

Citeste si: Viata de cuplu: 8 ingrediente ale unei relatii reusite

La mutare, in casa lor cea noua umbrela rosie sfarsi intr-o debara.

Intr-o sambata seara, sezand pe canapea, in timp ce copiii erau plecati la o petrecere, el si ea stateau muti in fata televizorului. Dintr-o data, ea se ridica, fugi la debara si – dupa putin timp – se intoarse cu umbrela rosie. O deschise si un nor de ploaie se risipi atunci in atmosfera.

Apoi se aseza iar pe canapea sub umbrela deschisa deasupra capului.

Dupa un rastimp, el se lipi de ea intrand sub umbrela uriasa.

Apoi ea ii dadu o scrisoare. Era intitulata “Lucrurile pe care nu le-ai facut”.

La inceput el se crispa, temandu-se de reprosuri puse pe scris care ar fi spulberat ineditul si frumusetea momentului special. Iat-o:

“Iti aduci aminte de ziua in care am luat pentru prima data masina ta cea noua si am lovit-o? Am crezut ca ma vei ucide, dar tu nu ai facut-o.

Iti aduci aminte de acea data in care te-am tarat pe plaja, iar tu spuneai ca sta sa ploua si chiar a inceput sa ploua? Am crezut ca vei exclama “Ti-am spus!!”. Dar tu nu ai facut-o.

Iti amintesti de acea data cand palavrageam cu toti cei cu care ne intalnea, ca sa te fac gelos si tu ai devenit gelos? Am crezut ca ma vei parasi, dar tu nu ai facut-o!

Iti aduci aminte de acea data in care am rasturnat tortul de capsuni pe covorul masinii tale? Am crezut ca vei tipa la mine, dar tu nu ai facut-o.

Iti mai amintesti de acea data cand am uitat sa iti spun ca la petrecerea aceea se cerea tinuta de seara, iar tu ai venit in blugi? Am crezut ca o sa ma pedepsesti, dar tu nu ai facut-o.

Dar de acea zi in care, nervoasa, coplesita si neputincioasa in rolul de mama proaspata, am cazut cu copilul pe scari si el s-a lovit la manuta? Am crezut ca ma vei spulbera cu acuze si reprosuri grele ca ti-am ranit copilul. Dar tu nu ai facut-o; in schimb, ne-ai bandajat pe amandoi, ne-ai sters lacrimile si ne-ai incurajat pana ne-a trecut durerea.

Nu rata nici: 10 filme care iti pot imbunatati relatia de cuplu

Da, sunt multe lucruri pe care nu le-ai facut…

Si aveai rabdare cu mine, si ma iubeai, si ma protejai…

Erau multe lucruri pentru care vroiam sa-mi cer iertare, dar nu o faceam pentru ca eram prea orgolioasa.

Trecem prin viata doar o singura data. Iti multumesc ca m-ai invatat ca orice bine pe care il pot face unei fiinte dragi, orice manifestare de bunatate, sa le facem imediat. Sa nu amanam pe mai tarziu, nici sa uitam de ea, deoarece nu trecem pe acolo de doua ori.”

Dupa ce termina de citit scrisoarea, emotionat si surprins, isi puse capul pe umarul ei, apoi se imbratisara tandru.

Si regasira toate visele ce disparusera sub praful zilelor.

Nu uitati nici voi de umbrela voastra cea rosie.

foto: Depositphotos.com

Data articol: 17/08/2022