6 reguli pentru a concepe un copil sanatos - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 reguli pentru a concepe un copil sanatos

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » 6 reguli pentru a concepe un copil sanatos
reguli pentru a concepe un copil - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - bird-3058712_1920

Daca va programati un bebelus, iata cateva reguli generale de care ar trebui sa tineti seama.

Inainte de sarcina

1. In dieta zilnica, nu ezitati sa utilizati pana la 30% grasimi bune, adica ulei de masline, ulei de in, seminte de in, susan, nuci. Fara grasimi, nu are loc ovulatia, deci nu puteti concepe. Hormonii sexuali se sintetiteaza in organism in colesterol!

2. Zincul este esential pentru producerea unui volum optim de sperma si a unui nivel normal de testosteron. Din pacate, in Romania, nu sunt alimente care contin zinc. Il gasiti insa in toate fructele de mare proaspete si in special in stridii.

3. Acidul folic se ia cu 3 luni inainte de sarcina. Reduce cu pana la 70% defectele tubului neural al fatului. Acidul folic e util atat pentru dezvoltarea celulara normala cat si pentru dezvoltarea embrionului.

Dupa sarcina

1. Pana la 8 saptamani, fatul se formeaza. In aceasta perioada, e ideal sa mancati hrana de calitate superioara si sa beti pana la 3 litri de apa pe zi.

2. Substantele existente in tigari se lipesc de componentele sangelui de 3 ori mai rapid decat oxigenul din aer si ajung la fat. Astfel, viitorul copil nu e hranit bine si poate avea greutate mica la nastere sau puteti suferi un avort spontan. Tigarile trebuie evitate si de catre partener.

3. Alcoolul in cantitate mare sau in cantitati moderate, dar consumat constant poate cauza retard mintal fatului sau crize de epilepsie in cursul vietii viitorului copil. Deci, fara alcool!

Respectand aceste reguli, aveti sanse mari sa concepeti un bebelus sanatos.

Imagine de Sarah Richter de la Pixabay

Data articol: 19/02/2021