Cum arata fisa postului de parinte? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum arata fisa postului de parinte?

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Cum arata fisa postului de parinte?
Cum arata fisa postului de parinte - sfatulparintilor.ro - Depositphotos_120428738_L

Cand primim spre semnare fisa de post la locul nostru de munca pentru un nou job la care am visat atat si citim lunga lista de responsabilitati ce ne vor reveni de acum inainte, ne intrebam daca vom fi in stare sau pornim increzatori la drum, convinsi ca experienta si pasiunea ne vor ajuta sa o scoatem la capat. A facut insa cineva fisa de post pentru jobul de parinte?

Dr. Noel Swanson ne propune o varianta realista pe care, daca multi dintre noi am fi citit-o de la inceput, ne-am fi dat seama ca ne asteapta cu mult mai mult decat ne imaginam. Dar suntem puternici si competenti, am realizat noi atatea proiecte importante la job, pentru care am primit avansari, mariri de salariu, bonusuri… Evident ca treaba asta cu „jobul de parinte” este o nimica toata! Ce poate fi mai simplu decat sa cresti copilul mult-asteptat si mult-iubit? Insa… oare asa sa fie?

Numele functiei: mami, mama, tati, tata, mamico, taticule, etc.

Descrierea atributiilor postului:

  • persoana care va ocupa acest job trebuie sa exceleze la lucrul in echipa pe termen lung, necesar pentru a lucra intr-un mediu provocator si deseori haotic.
  • candidatii trebuie sa aiba excelente capacitati de comunicare si abilitati de organizare de activitati si sa fie dispusi sa munceasca la cele mai variate ore, care includ seri, weekenduri sau chiar ture intregi de cate 24 de ore.
  • acestia trebuie sa fie disponibili si pentru munca in timpul noptii, incluzandu-le pe acelea din calatoriile realizate in afara orasului in interes de serviciu. Costurile de deplasare nu sunt decontate de companie.

Nu rata nici: 7 tipuri de parinti toxici. Te recunosti?

Responsabilitati:

  • valabilitatea responsabilitatilor: toata viata;
  • candidatul trebuie sa fie dispus sa fie urat de copil, cel putin temporar, pana cand apare un motiv pentru care este din nou apreciat de acesta pentru un interes bine definit al sau;
  • candidatul nu trebuie sa aiba o problema cu gestul de a-si musca limba in repetate randuri;
  • persoana trebuie sa aiba antrenament fizic serios si sa ajunga intr-un timp record la o viteza de 60 km/hcand aude cel mai mic tipat care suna a pericol si nu doar ca unul de joaca;
  • este necesar ca persoana ce vizeaza acest job sa aiba indemanare in a repara cel mai marunte lucruri, cum ar fi un fermoar blocat, un telefon mobil scapat in apa, o toaleta infundata;
  • trebuie sa coordoneze proiecte casnice multiple si sa organizeze calendarul activitatilor concomitente, sa aiba abilitatea de organizator de evenimente speciale pentru clienti de toate varstele si de toate formele de dezvoltare intelectuala.
  • e important ca persoana vizata sa poata accepta ca este indispensabila intr-un moment, iar in urmatorul sa ii fie copilului jena cu ea.
  • trebuie sa spere mereu la ce e mai bun, dar sa fie pregatita pentru ce e mai rau, deci sa fie realista.
  • trebuie sa isi asume raspunderea completa si finala pentru produsul final rezultat.
  • responsabilitatile includ si munca de menaj de orice tip la orice ora.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/04/2022