Top 6 temeri pentru sanatatea ta care nu te lasa sa dormi noaptea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top 6 temeri pentru sanatatea ta care nu te lasa sa dormi noaptea

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Top 6 temeri pentru sanatatea ta care nu te lasa sa dormi noaptea
temeri pentru sanatatea ta

Grijile zilnice iti pot fura somnul noptii. Insa cand acestea tin de sanatate si sunt mai degraba temeri decat motive reale iar somnul este perturbat, iata cu adevarat un motiv solid de ingrijorare! Iata o lista cu cele mai mari motive de ingrijorare la barbati, in ceea ce priveste capitolul „sanatate”, asa cum rezulta ele conform unui recent studiu Men’s Health.

Studiul descrie mai multe tipuri ale motivelor care nu-ti dau pace: 1) iti faci multe griji despre… 2) …exact lucrurile pentru care n-ar trebui sa-ti faci deloc. Iar aceste confuzii iti pot da cu adevarat sanatatea peste cap, daca nu esti atent.

Multi barbati se tem sa nu dezvoltecancer testicular! Insa sunt mult mai relaxati atunci cand vine vorba despre diabet sau alte afectiuni cardiace.

Iata un top cu cele mai mari temeri ale barbatilor cand vine vorba de sanatate, fiecare notate cu un anumit factor de risc, de la 1, la 5, dupa cum urmeaza:

1: risc minor

5. risc major

1. Cancerul testicular: risc: 1,5

In Statele Unite au fost diagnosticati anul trecut cu acest tip de cancer un numar de 7900 de barbati; din acestia, 380 de barbati au murit din aceasta cauza. Cancerul testicular are o rata de vindecare mai mare de 90%, una dintre cele mai ridicate dintre toate tipurile de cancer existente.

Iti poti palpa testiculele o data pe luna, pentru linistea ta. Daca simti orice denivelare, contacteaza imediat medicul. Cu cat e descoperit mai devreme, cu atat are sanse mai mari de vindecare.

Ar trebui sa te temi mai mult de adenomul de prostata decat de cancerul testicular. In fiecare an in Statele Unite, un numar de 27.000 de barbati sunt diagnosticati cu adenom de prostata. Sansa sa fii diagnosticat cu aceasta afectiune este de 1 la 6. Media varstei acestui diagnostic este 68 de ani. Ca sfat, consuma mult broccolli, in cantitati cat poti de mari. Consumul de broccolli ajuta la producerea anumitor enzime care impiedica formarea celulelor canceroase.

2. Paraliziile: risc: 2

Un cititor al revistei Menshealth scria asa: „Sa fii mort – nu-i mare lucru; sa fii paralizat… e o situatie cu care nu vrei sa supravietuiesti”. 5 milioane de maericani sunt total sau partial paralizati. Accidente vasculare, accidente rutiere, scleroza multipla, iata cateva dintre cauzele care stau la baza paraliziilor de orice fel.

Pastreaza-ti nivelul tensiunii arteriale in limite normale. Stabileste-ti o dieta hiposodica si controleaza-ti sanatatea la medicul de familie.

Totusi, ar trebui sa te temi mai mult sa nu cazi de la o inaltime relativa; este unul dinter motivele care produce paralizie in mod frecvent – mai des decat toate celelalte afectiuni de saanatate mai sus mentionate.

Citeste si: Cele mai mari frici ale zodiilor

3. Tumori cerebrale; risc: 1,5

Stim ca tumorile de acest tip te fac sa te cutremuri de teama ca ai putea fi diagnosticat si tu cu asa ceva. Da, exista o posibilitate, cum exista posibilitatea sa se intample orice pe lumea asta. Totusi, in fiecare an numai 8 din 100.000 de barbati sunt diagnosticati cu tumoare cerebrala. Iar la acesti indivizi, factorul ereditar pare sa fie covarsitor.

Noi te sfatuim sa tragi aer in piept si sa-ti spui tie insuti: „ n-are rost sa incep sa-mi fac griji pentru lucruri pe care oricum nu le pot controla”.

Ar trebui sa te temi mai mult de cancerul pulmonar decat de tumoarea cerebrala. Face parte din lista celor mai des intalnite tipuri de cancer, alaturi de cancerul de: colon, prostata, pancreas si leucemie. 86 de barbati din 100.000 sunt diagnosticati anual cu cancer pulmonar. Nu fumezi? Si daca stai 2 ore intr-un bar de fumatori este acelasi lucru. Consuma multe mere si pere. Un studiu dovedit stiintific arata ca merele si perele reduc considerabil sansa aparitiei acestui tip de cancer.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 21/02/2022