Care este secretul tineretii fara batranete - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Care este secretul tineretii fara batranete

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Care este secretul tineretii fara batranete
Care este secretul tineretii

Cursa lunga numita viata ne oboseste uneori asa de mult incat ne intrebam daca vom fi printre norocosii care ating varste venerabile si nu oricum, nu dependenti de zeci de medicamente pe zi, incapabili sa ne mai deplasam pana la piata, sau tristi si singuri, uitati de cei dragi in te miri ce colt de oras sau lume. Voi nu ii invidiati pe acei batranei simpatici si imbracati sportiv din strainatate, care dupa 70 de ani pleaca sa vada lumea, fac poze, se cazeaza la hoteluri bune si sunt dispusi permanent sa cunoasca oameni noi cu care se poarta plini de amabilitate si zambetul pe buze? Batrani cu spiritul viu, curiozitatea la fel de aprinsa ca in tinerete, mintea ascutita si umor?

Cu siguranta ei nu au ajuns acolo din intamplare.

Ca sa inaintezi frumos prin ani, trebuie sa stii sa iti dozezi bine resursele pe tot drumul de parcurs. Ca sportivii de performanta.

Pastreaza in jurul tau doar oamenii veseli si pozitivi.

Cei morocanosi, care se autovictimizeaza sau cei rautaciosi si negativisti te trag in jos.

Invata, invata, invata. Mereu sa fii la curent cu noutatile, sa tii pasul cu ce se intampla in jurul tau. Pune-ti mintea la treaba in orice fel: sa invete noutatile de computer, tehnica, gradinarit, arte, muzica. Orice. Nu iti lasa mintea in stare de veghe, prezenta fizic dar absenta ca si activitate. O minte nefolosita e unealta diavolului. Iar acesta se numeste Alzheimer.

Razi mult, des si tare.

Pana simti ca te dor falcile de atata ras.

Citeste si: 10 sfaturi sanatoase de la persoanele peste 60 de ani. Nu le ocoli!

Nu e nicio problema sa plangi.

Lacrimile se intampla, fac parte din viata, ca si motivele ce le provoaca. Suporta-ti demn durerile, plangi, apoi mergi mai departe. Singura persoana pe care nu o vei pierde si care este alaturi de tine din prima clipa pana in ultima esti TU. Invata sa iti construiesti o relatie excelenta cu tine insati.

Uita de numerele neesentiale dar stresante din viata ta.

Este vorba de numarul de ani si de numarul de kilograme. Chiar poti trai foarte bine daca nu esti obsedat de ele.

Inconjoara-te de ceea ce iubesti

Fie ca e vorba de familie, animalute dragi, muzica, plante, hobbyuri, prieteni, orice, oricine.

Pretuieste-ti sanatatea.

Daca este buna, mentine-o in mod deliberat. Cu alimentatie buna, cu sport, cu vitamine si minerale si cu o stare mentala si emotionala echilibrata si pozitiva. Daca nu e tocmai buna, vezi unde scartai si indreapta-ti-o singur. Iar daca problema te depaseste, cere ajutor.

Nu rata nici: Cum imbatranesti in functie de zodie! Afla-ti predispozitia in functie de zodie. Celebritati si zodiile lor

Nu lasa sentimentul de vinovatie in viata ta!

Du-te la mall, du-te in vacante in tara, la mare, la munte, du-te in calatorii in afara tarii. Fa-ti aceste placeri care te incarca de energie si iti umplu bagajul cu amintiri pentru anii ce vor urma. Dar, orice ar fi, NU te simti vinovat pentru ca alegi sa iti oferi aceste clipe de bine si de refacere si bucurie. Vinovatia schilodeste sufletul.

Spune-le celor dragi ca ii iubesti, oricat, oricand, oricum.

Nu porni de la premiza ca ei stiu. Si ce daca stiu? Au nevoie sa auda asta cat mai des. Ca si tine dealtfel.

Viata noastra nu se masoara in numarul total de respiratii, ci in acele momente care ti-au taiat respiratia.

foto: Depositphotos.com

Data articol: 24/06/2022