8 modalitati de a te feri de cancer - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 modalitati de a te feri de cancer

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 8 modalitati de a te feri de cancer
modalitati de a te feri de cancer

Suntem speriati de cancer. Multi dintre noi au cunoscut macar o persoana care sa sufere de acesta boala si au observat ca, de multe ori, pacientul pierde lupta. Abia dupa o astfel de intalnire, oamenii incep sa se gandeasca la viata lor si la ce ar trebui sa faca pentru a nu se imbolnavi. Se stie de mult ca e mai usor sa previi decat sa vindeci asa ca primii pasi ar fi modificarea stilului de viata.

Daca esti o persoana sedentara trebuie sa incepi sa faci miscare corelat cu un regim alimentar sanatos. Insa trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa consumi doar un produs ca sa te feresti de boli, pentru ca un singur aliment nu poate face toata treaba. Indicat este sa le combini si sa te bucuri de o varietate de legume si fructe.

Mai jos iti prezentam cele mai bune optiuni, dar si cele mai proaste alegeri pentru meniul tau.

1. Consuma fructe si legume

Aceste produse sunt bogate in nutrienti anti-cancer. Cu cat sunt mai colorate cu atat sunt mai folositoare. Totodata, legumele si fructele te ajuta sa iti menti greutatea in limite normale. Dupa cum deja ai aflat orice kilogram in plus creste a numeroase forme de cancer printre acestea numarandu-se cancerul la colon sau cancerul esofagian. Aveti grija ca de acum inainte sa nu va lipseasca din meniul zilnic fructele si legumele.

2. Fa-ti un mic-dejun anti-cancer

Acidul folic este o vitamina B care are un rol determinant in combaterea unor forme de cancer precum cel de colon sau cancerul la san. Il poti gasi cu usurinta intr-un mic dejun sanatos format din cereale, in general, si din grau integral in special. Alte alimente bogate in acid folic sunt: portocalele, pepenele si capsunele. In plus, ouale, dar si sparanghelul sunt de asemenea surse foarte bune de vitamina B.

Pentru cei care vor sa completeze meniul si cu altceva in afara fructelor si vegetalelor pot incerca ficatul de pui care contine la randul sau suficient acid folic. Ca o regula generala trebuie sa stii ca vegetalele verzi cu multe frunze, precum spanacul, broccoli, contin o cantitate suficienta de vitamina B. Potrivit Societatii Anti-Cancer din SUA cea mai buna modalitate de a acumula acid folic nu o reprezinta pastilele ci consumul de vegetale si fructe bogate in aceasta vitamina.

Citeste si: Top 15 alimente care pot produce cancer si top 15 alimente care previn cancerul

3. Uita de mezeluri

Poate ca un hot-dog sau o shaorma consumate ocazional n-o sa va faca prea mult rau. Insa o persoana preocupata de starea sa de sanatate va renunta in totalitate la mezeluri. Este important de stiut faptul ca alimentele conservate in fum sau cu adaos mare de sare cresc riscurile expuneri la agenti care declanseaza cancerul.

4. Consuma multe rosii

Specialistii nu stiu cu siguranta daca licopenul – pigmentul care le da culoarea sau un alta substanta aflata in tomate le confera puterea pe care o au. Insa, o multime de studii au demostrat ca un consum regulat de rosii reduce riscul expunerii la unele forme de cancer precum cel la colon. In plus, alte cercetari au aratat faptul ca sosul si sucul de rosii sunt si mai buni agenti anticancerigeni.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 16/09/2021