Petreci mai mult de 8 ore la birou? Iata ce poti pati - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Petreci mai mult de 8 ore la birou? Iata ce poti pati

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Petreci mai mult de 8 ore la birou? Iata ce poti pati
mai mult de 8 ore la birou

Cu totii stim vorba din batrani ca munca n-a omorat pe nimeni. Dar sunteti gata sa puneti pariu ca e si adevarata? Va sfatuim sa nu incercati! Ultimele studii realizate in Marea Britanie releva faptul ca persoanele care lucreaza 10-11 ore pe zi sunt predispuse sa sufere grave afectiuni la inima, inclusiv atacuri de cord.

Timp de 11 ani au fost tinut sub observatie 6000 de bugetari britanici.

In acest rastimp au fost inregistrate 369 de cazuri mortale provocate de afectiuni ale inimii, atacuri de cord neletale si de angina pectorala in randul subiectilor. Se pare ca acestia obisnuiau sa petreaca la birou mai mult de trei ore peste program. Este nevoie totusi de cercetari suplimentare pentru a se gasi dovezi irevocabile ca serviciul prelungit provoaca boli de inima. Insa exista o legatura clara intre ele, stresul fiind principalul vinovat.

Nu ar trebui insa neglijate nici aspecte precum fumatul, supraponderabilitatea, colesterolul marit.

„Este posibil ca persoanele care lucreaza mai mult sa-si deterioreze cu timpul stilul de viata, sa nu mai manance corect (pentru ca nu au timp sa respecte orele de masa), sa fumeze mai mult sau chiar sa consume alcool, din cauza stresului sau a oboselii. Asa ca oamenii ar trebui sa se gandeasca si la aceste lucruri, nu sa considere ca doar munca este singurul factor al aparitie bolilor de inima”, spune profesorul Mika Kivimäki, coordonatorul studiului. (Sursa: Today Health)

Foto: dreamstime.com

Data articol: 11/09/2019