Ce trebuie sa faci pentru a scapa de depresie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de depresie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Ce trebuie sa faci pentru a scapa de depresie

Nu exista om pe lumea asta care sa nu fi fost macar o depresie cat de mica. Mai ales in perioade de recesiune economica cand te gandesti cu groaza la ziua de maine. Iar daca activezi si intr-un domeniu mai afectat decat altele de declinul economic atunci sigur stii ce inseamna o tristete profunda. Daca mai adaugam o sotie si un copil mic atunci avem toate sansele sa ajungem sa ne plangem singuri de mila, de salariul prea micdaca exista, sau de lipsa lui, daca ai fost disponibilizat.

Solutia pentru a scapa din aceasta stare este miscarea. Potrivit lui Dieter Breithecker, de la o asociatie guvernamentala din Wiesbaden, sporturile de rezistenta reprezinta antidotul perfect impotriva depresiei, cu o singura conditie: sa fie practicate de cel putin trei ori pe saptamana.

„Practicarea unui sport care presupune imbunatatirea rezistentei creste nivelul serotoninei din sange”, argumenteaza expertul german. Serotonina este hormonul raspunzator stari de bine, de liniste si se gaseste mai ales in creier. Ca neurotransmitator, este important in transmiterea impulsurilor nervoase. Iar daca acest hormon ne da starea de bine atunci este clar ca in lipsa lui ne vom plange singuri de mila fara a face absolut nimic pentru a ne schimba starea. De altfel, cercetarile stiintifice au aratat ca o lipsa de serotonina poate fi una din principalele cauze ale depresiei. Un nivel scazut de serotonina inseamna o stare de profunda tristete si anxietate. In plus, persoana care nu au acest compus organic in creier va suferi inclusiv de tulburari de somn.
Printre sporturile care ne ajuta sa depasim depresia se numara alergarea, mersul rapid, mersul pe bicicleta si inotul. Insa, trebuie subliniata inca o data ideea ca doar practicarea in mod regulat ne ajuta sa fim in forma atat fizic cat si psihic. Nu este de ajuns sa alergam o singura data pentru a scapa de tristetea apasatoare. In plus, nimeni nu a devenit depresiv peste noapte, dupa cum nimeni n-a acumulat kilogram in exces de la o zi la alta. Astfel, ca nici nu ar trebui sa avem asteptari imediate. (Sursa: monstersandcritics.com)

 

 

Foto: dreamstime.com

 

 

Vrei sa fii un parinte perfect? Cumpara si tu ghidurile Sfatulparintilor.ro!

45 de cuvinte si expresii interzise parintilor

33 de greseli majore de evitat in educatia copilului tau

Data articol: 18/10/2012