Mituri despre sex din lumea adolescentilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Mituri despre sex din lumea adolescentilor

Sfatulparintilor » Adolescenți » Educație sexuală » Mituri despre sex din lumea adolescentilor
mituri despre sex adolescenti - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - legs-407196_1920

Educatia sexuala a copiilor vostri este unul dintre cele mai importante aspecte ale cresterii si dezvoltarii lor. Explicati-le cat de important este sexul protejat si ce pericole ii pandesc: boli cu transmitere sexuala, sarcina nedorita etc. Educatia sexuala a copiilor vostri este unul dintre cele mai importante aspecte ale cresterii si dezvoltarii lor. Explicati-le cat de important este sexul protejat si ce pericole ii pandesc: boli cu transmitere sexuala, sarcina nedorita etc.

Daca sunt pregatiti sa faca sex, adolescentii vostri trebuie sa fie pregatiti si pentru riscurile la care se expun.. Nu-i lasati sa afle de la altii, in special colegi de varsta lor sau putin mai mari, intrucat in lumea adolescentilor exista cateva mituri pe care ei le considera foarte adevarate si care le fac mai mult rau decat bine. Iata numai cateva exemple.

 

 

1. Fata nu ramane gravida daca: este virgina, face sex in picioare, face sarituri la final, urineaza dupa, face sex in cada sau in piscina, face baie dupa sex, nu are orgams.

Adultilor toate cele insiruite mai sus li se par aberatii. Dar ce-ati zice daca fiica voastra, in necunostinta de cauza, ar fi pacalita de un adolescent cu toate aceste mituri. Fara o educatie temeinica din partea parintilor, ea ar putea cadea in aceasta plasa si v-ati putea trezi ca o sa fiti bunici inainte de vreme. Perfect valabil este si in cazul parintilor de baieti. Daca fiul vostru ia de bune asemenea povesti, s-ar putea sa va treziti cu telefoane insistente din partea „cuscrilor”.

 

In aceeasi categorie mai putem include si metoda coitus interruptus considerata foarte sigura de catre adolescenti. Aceasta metoda contraceptiva are randament 60 la suta. Sunt copiii vostri pregatiti pentru celelalte 40 de procente?

 

Continuam lista cu cateva declaratii surprinzatoare ale unor fete „patite”, astfel incat parintii sa-si dea seama, daca mai era nevoie, de importanta educatiei sexuale:

– „Prietenul meu mi-a spus nu pot ramane gravida pentru ca el se masturbeaza tot timpul si nu reprezinta un pericol”

– „Iubitul meu mi-a spus ca abia dupa cateva luni de cand am inceput sa facem sex pot ramane gravida pentru ca corpul meu e nou si ii respinge sperma”.

– „Stiam ca nu pot ramane gravida decat daca el introduce penisul in totalitate”

 

 

2. Nu pot lua o boala cu transmitere sexuala „din prima”.

Dragi parinti, stiti cu totii ca nu conteaza acest lucru. Dar copilul vostru poate fi pacalit. El trebuie sa fie constient ca bolile cu transmitere sexuala (BTS) se cheama asa pentru ca se iau prin sex si odata ce ai facut sex ai luat, nu conteaza daca e prima data. Sexul neprotejat cu o persoana infestata este mai mult decat iresponsabilitate. Acest lucru este valabil si in cazul persoanelor infectate cu HIV.

 

 

3. Nu pot lua BTS prin sex oral.

Bolile si infectiile cu transmitere sexuala pot fi contractate atat prin sex normal cat si prin sex oral. Bacteriile, virusii (inclusiv HIV) pot intra in corp prin intermediul salivei sau al diverselor rani de la nivelul gurii. (Sursa: webmd.com)

 

Foto: dreamstime.com

Data articol: 04/08/2018