Iti place sa stai mai mult in fata televizorului? Afla consecintele - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Iti place sa stai mai mult in fata televizorului? Afla consecintele

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Iti place sa stai mai mult in fata televizorului? Afla consecintele
stai mai mult in fata televizorului
Credit foto: depositphotos.com

Unul dintre „sporturile” preferate ale multor oameni este privitul la televizor. Din pacate, aceasta activitate total nesanatoasa poate duce la moartea timpurie a celor care o practica. Cel putin asa sustin membrii unei echipe de cercetatori formate din specialisti de la mai multe universitati de prestigiu din Statele Unite, Danemarca, Marea Britanie, citati de Mail Online.

Potrivit acestora, la fiecare doua ore petrecute in fata televizorului, o persoana prezinta un risc cu 20 la suta mai mare de a dezvolta diabet de tip II, cu 15 la suta mai mare de a se imbolnavi de inima si cu 13 la suta mai mare de a muri din alta cauza.

Te mai poate interesa: Lasa-ti copilul sa fie copil! De ce sunt importante joaca si relaxarea la copii? Dar televizorul?

De ce se intampla toate acestea?

Din cauza lipsei de exercitii fizice si, mai ales, din cauza ca, de obicei, oamenii infuleca numai alimente nesanatoase atunci cand urmaresc programele preferate la TV.

„Sunt convinsa ca nu e persoana care sa nu fi pierdut o seara intreaga stand pe canapea in fata televizorului, rontaind gustari si biscuiti si band sucuri dulci sau alcool, dar este important ca aceasta activitate sa nu devina o obisnuinta. Ar trebui safim mai selectivi  in privinta timpului pe care il petrecem in fata televizorului si safim mai activi. Avem nevoie de cel putin 30 de minute de activitate fizica, timp de cinci zile pe saptamana pentru a ne asigura ca inimile noastre vor fi sanatoase”, a declarat Maureen Talbot de la Fundaţia Inimii din Marea Britanie.

Nu rata nici: Top 7 beneficii ale televizorului

Foto: depositphotos.com

Data articol: 29/03/2023