7 alimente controversate pe care ai voie sa le incluzi in cura ta de slabire - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 alimente controversate pe care ai voie sa le incluzi in cura ta de slabire

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 7 alimente controversate pe care ai voie sa le incluzi in cura ta de slabire

Mancarurile tale preferate pot sa te ajute sa pierzi in greutate. Cum te apuci de o dieta, incepi prin a-ti interzice anumite alimente. Nu manca paine sau cartofi ca au prea multi carbohidrati. Nu manca ciocolata ca ingrasa. Si lista continua. Suna cunoscut?

 

Dietele nu trebuie sa fie stricte! De fapt, anumiti nutritionisti sunt de parere ca interzicerea anumitor alimente poate chiar sa dauneze dietei. Nu e bine sa tii diete de capul tau, diete despre care ai auzit de la prietene sau ai citit in ziar. Risti sa eviti exact alimente care pot imbunatati dieta. Apeleaza la un specialist si tine minte ca secretul dietelor este sa alegi alimente de calitate, bogate in nutrienti si sa le mananci cu masura. Iata o lista de 7 alimente care sunt interzise in multe diete dar, de fapt, te pot ajuta sa slabesti.

 

 

1. Painea

Contine carbohidrati ce stimuleaza producerea de serotonina in creier. Ea iti da o senzatie de comfort si satisfactie. Cand nivelul de serotonina este optim te simti mai calm si ai mai putina pofta de mancare. Cand nivelul este scazut esti irascibil si deprimat si e mai probabil sa mananci mai mult. Consuma paine cu cereale integrale, seminte, etc.

 

 

2. Pastele

Pastele si orezul sunt bogate in apa – 70% – si asta te ajuta sa te simti satul mai mult timp. Tot fainoase ca si painea, contin carbohidrati ce imbunatatesc nivelul de serotonina ce reduce pofta de mancare. Alege paste integrale la care adaugi pui fript si legume. Portia recomandata este de jumatate de cana de paste.

 

 

3. Cartofii

Contin amidon si astfel ard grasimea. Cei prajiti sau cu maioneza nu te vor ajuta sa slabesti, este adevarat. Dar cei fierti sau copti sunt buni deoarece amidonul va impiedica digestia carbohidratilor, deci corpul va trebui sa arda din grasimi. Aveti grija la cantitate, portia recomandata este de marimea unui pumn.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 20/10/2013