Va invitam sa incercati o reteta traditionala greceasca de spaghetti cu ingrediente gustoase. Iata cum se prepara Spaghetele bunicii cu sos alb de ardei si ciuperci.
Ingrediente Spaghetele bunicii cu sos alb de ardei si ciuperci
½ kilogram spaghetti
2-3 ardei grasi verzi
2-3 ardei grasi rosii
2 cepe medii, taiate fin
200 grame ciuperci champignon feliate
2 cesti mici de ulei de masline
2 cesti de ceai cu parmezan ras
sare si piper
Mod de preparare Spaghetele bunicii cu sos alb de ardei si ciuperci
Se soteaza potrivit cele 2 cepe cu o ceasca de ulei de masline la un foc mediu.
Se adauga ardeii taiati fin, apoi ciupercile, 2 cani de apa, sarea si piperul.
Dureaza 20 minute pana cand acest amestec devine omogen si gustos.
Separat, se fierb spaghetele in apa din belsug, peste care se adauga sare. Cand sunt gata, se scurg si se trec prin apa rece proaspata si se lasa la scurs.
In alta tigaie, se incinge a doua ceasca de ulei de masline, se pun spaghetele si se calesc pret de 5 minute.
Peste ele se pune preparatul anterior cu ardeii grasi caliti impreuna cu ceapa.
Se serveste cu parmezan ras deasupra.
Incearca si aceasta reteta video