10 pasi simpli catre o inima sanatoasa - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 pasi simpli catre o inima sanatoasa

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 10 pasi simpli catre o inima sanatoasa

Minte sanatoasa intr-un corp sanatos era deviza dupa care se ghidau stramosii nostri, romanii. Iar baza unui corp sanatos este inima. Acesta este organul fara care noi nu putem supravietui. Pentru o inima slaba si cea mai neinsemnata miscare presupune un efort considerabil. Si pentru a trai o viata sanatoasa in care sa ne bucuram de toate micile placeri, cum ar fi iesirea intr-un parc cu copiii sau chiar un jogging impreuna cu partenerul trebuie sa avem o inima sanatoasa. Medicii spun mereu ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi, insa majoritatea oamenilor nu constientizeaza valoarea sfatului pana in ceasul al XII-lea. Insa pentru unii chiar si atunci schimbarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata se dovedeste a fi o misiune imposibila. Este adevarat ca sunt si persoane care reusesc sa duca la bun sfarsit absolut tot ce si-au propus dar daca nu faceti parte dintre ei atunci cu siguranta sfaturile oferite mai jos va vor ajuta sa va atingeti obiectivele. Inainte de orice trebuie sa va ganditi la urmatoarul lucru: Nu puteti alerga inainte de a invata sa mergeti. Nu va propuneti obiective marete intr-un timp scurt intrucat aceasta departe de a va motiva va vor scadea moralul pentru ca nu le veti atinge in timp util. Putin azi, un pic mai mult maine si doar asa veti ajunge acolo unde va doriti. Iata cele 10 pasi marunti care va vor ajuta sa aveti o inima mai sanatoasa.

 

 

1. Mergeti 10 minute pe zi

In cazul in care nu sunteti o persoana sportiva o scurta plimbare va avea beneficii extraordinare asupra tonusului muscular general. Mai tarziu puteti mari fie distanta fie timpul de plimbare. Nu peste multa vreme va veti trezi alergand pe distante din ce in ce mai lungi.

 

 

2. Ridicati bratele fie cu gantere usoare sau cu doua carti mai groase

Chiar daca nu pare cine stie ce muschii bratelor voastre se vor intari considerabil. In momentul in care miscarile se vor dovedi floare la ureche este timpul fie sa mariti greutatea fie chiar sa mergeti la o sala de forta.

 

Citeste continuarea: 1 2 3 4 5

Data articol: 25/02/2015