Ai un copil hiperactiv? Iata 10 modalitati de a-l calma - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ai un copil hiperactiv? Iata 10 modalitati de a-l calma

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Ai un copil hiperactiv? Iata 10 modalitati de a-l calma
copil hiperactiv - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - happy-boy-3386243_1920

Copilul tau este mai ceva ca iepurasul din reclama la bateriile care dureaza, si dureaza, si dureaza? Esti la limita rabdarii si nu stii cum sa-i distragi atentia pentru a sta si el linistit trei secunde ca sa iti tragi sufletul? Iata numai doua intrebari la care se vor primi sute de mii de DAAAAA-uri. Si totusi ce e de facut cand ai un copil hiperactiv? Daca nu sunt suficient de mari pentru a intelege zicala „Respira adanc si numara pana la 10”, iata 10 ponturi oferite de specialistii site-ului familyarticles.net.

1. Faceti-i o baie calduta cu sare sau spuma din belsug

Se va spala astfel si stresul pe care l-a acumulat pe parcursul intregii zile.

2. Faceti o plimbare

Cateva ture prin jurul blocului impreuna cu voi sau singur daca este suficient de mare nu numai ca o sa-i consume excesul de energie, dar „lipaitul” sacadat talpilor pe asfalt ii va distrage atentia.

3. Faceti-i masaj

Mai ales pentru copiii care sufera de ADHD, contactul fizic este foarte important. Masati-i tamplele, umerii, parul. Veti vedea cat de repede se pot calma copiii dupa un astfel de „tratament”.

4. Activati cutia „antiplictiseala”

Orice familie care are un copil hiperactiv trebuie sa aiba cutia „antiplictiseala”. Ea contine plastelina, seturi de culori, carti de colorat, puzzleuri, spuma modelatoare, margele pentru confectionat bijuterii sau orice alte lucruri care-i pot starni imaginatia si dorinta de a confectiona ceva. Copiii hiperativi se plictisesc repede asa ca au nevoie de ceva in plus pentru a le stimula mintea care si asa merge foarte repede.

5. Puneti muzica clasica

Pentru un copil hiperactiv zgomotul nu face altceva decat sa-l agite si mai tare. Asa ca evitati muzica rock, de exemplu, si optati pentru ceva soft, cum ar fi muzica clasica sau cea ambientala.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/06/2021