5 cai sa-ti imbunatatesti calitatile de parinte - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 cai sa-ti imbunatatesti calitatile de parinte

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 5 cai sa-ti imbunatatesti calitatile de parinte
cai sa-ti imbunatatesti calitatile de parinte
Credit foto: Depositphotos.com

Se intampla de multe ori sa stai si sa te gandesti daca esti sau nu un parinte bun. E adevarat, la scoala ai invatat sa socotesti, sa citesti, ai invatat despre fizica, geografie, istorie, filosofie si cate multe altele, dar nimeni nu te-a invatat sa fii parinte. Cu toate acestea, sa fii parinte este cea mai importanta meserie din lume. De tine, de el, de ea, de noi depinde viitorul societatii.

Sunt momente cand ti se pare ca ai dat gres? Nu-i nimic. Mai bine inveti dintr-o greseala decat sa nu iei nici o atitudine de teama sa nu cumva sa dai gres. Cu toate ca nu exista o materie la scoala, sunt o multime de carti, reviste, site-uri de specialitate care te pot ajuta in a-ti face cum trebuie „meseria” de parinte.

Iata cateva sfaturi oferite de profesorul si scriitorul Frank McGinty, detinatorul site-ului FamilyTimeOut.com, pentru a-ti imbunatati calitatile.

1. Esti cu 10% mai bun decat crezi

Ai indoieli in ceea ce priveste calitatile tale de parinte? Imagineaza-ti ca esti cu 10 la suta mai bun(a). Pare lung drumul catre un parinte de nota 10, dar daca crezi cu tarie ca esti bun(a), vei deveni.

2. Continua sa inveti

Te consideri deja un parinte bun si crezi ca nu se mai poate imbunatati nimic? Gresit! Este foarte daunatoare atitudinea ca stii tot. Niciodata nu e prea tarziu sa inveti. Exista cu siguranta zeci de modalitati de a te transforma intr-un parinte si mai bun. In plus, lumea evolueaza, iar noi trebuie sa evoluam odata cu ea.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

3. Controleaza-ti nervii

Intotdeauna trebuie sa-ti tii sentimentele sub control, sa nu reactionezi impulsiv. Da! Usor de zis, greu de facut. Dar nu imposibil, trebuie sa o recunosti! Amiteste-ti intotdeauna ca nu-i poti cere unui copil sa se stapaneasca daca tu insuti/insati nu reusesti. Stim cu totii cat de important este exemplul personal in fata micutilor care copiaza orice miscare pe care o faci, mai ales daca este una negativa.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/11/2022